За нас

Защо да изберете Host.bg за ваш партньор?
Вашият сайт има надежден дом в Host.bg
Повече от 13 години Host.bg дава сигурен старт на вашите уеб проекти и предоставя качествена услуга за нуждите на всеки бизнес.

История

2003
Фирмата е регистирана през 2003 г., а в началото на следващата година привлича първия си клиент. През следващите няколко години неотменно е хостинг доставчикът с най-бърз растеж в България.
2004
При старта на своята търговска дейност, фирмата участва в "BG сайт на годината" и печели първо място в категория "Електронни услуги". Оценката е за функционалност на сайта и представяне на онлайн бизнес.
2005
През 2005 година Host.bg участва на Уеб фестивала в Албена и печели първо място в категория "Електронни услуги".
2005
През 2005 година Host.bg успява да прехвърли по брой клиенти останалите хостинг доставчици в страната и се налага като №1 Хостинг компания в България.
2005
През същата година Host.bg придобива третата по големина хостинг компания у нас - bulhosting.com.
2007
През 2007 година НетИнфо придобива дял от host.bg (Хостинг ЕООД) и компанията става част от най-голямата дигитална медия в България: www.abv.bg, www.netinfo.bg, www.gbg.bg, www.vbox7.com и много други.
2008
През 2008 година Host.bg подписва договор с Google Adwords и става първият оторизиран риселър на Google Adwords в България.
2010
През 2010 година, Host.bg става първият риселър на Регистъра на домейн имена в областта .BG и подобласите – Register.bg, а от 2011 година започва предлага регистрация на домейни, изписани на кирилица.
2017
В началото на 2017 г., Host.bg стана част от най-голямата хостинг компания в България - SuperHosting.BG. С това предстоят редица подобрения в услугите, предоставяни от Host.bg.

Защо Host.bg

Защо ми е нужен хостинг?
Хостингът е сървърното пространство, на което разполагате съдържанието (файлове и бази данни) на вашия сайт и се съхранява кореспонденцията във вашите електронни пощенски кутии. Host.bg предоставя специално конфигурирани сървъри с всичко необходимо за безпроблемно функциониране на вашите уеб проекти.
Защо ми е нужен домейн?
Домейнът е вашето уникално име в интернет. С него вие осигурявате разпознаваемост на вашия сайт и пощи в мрежата. Ние предлагаме над 300 домейн разширения (.com .bg .eu и т.н.) на нашите клиенти.
Защо Host.bg?
Host.bg е марка с над 13 години история в бранша. До 2017г. над 50 000 уебсайта избират нас за свой хостинг партньор. Ние предоставяме бърз и надежден хостинг за вашия бизнес – за да осигурим стабилни основи на вашето онлайн присъствие. Наскоро започнахме да използваме нова сървърна платформа, базирана на ALL SSD технология, която осигурява по-бързо зареждане на вашия сайт, както и по-голяма сигурност за вашите данни. От нейните предимства ще се възползват и всички настоящи клиенти.
Каква помощ предлагате за начинаещи потребители?
Ние предоставяме 24/7/365 техническа поддръжка, както и богата онлайн библиотека от помощни и технически публикации. Развиваме техническите компетенции на нашия екип, за да ви помага още по-добре. Вярваме, че обслужването е един от най-важните компоненти на всяка една услуга.
Лесно ли управлявам услугите си?
Да, управлението на услугите се осъществява чрез лесен за работа и достъпен потребителски интерфейс. Административното управление на услугите се извършва през клиентския Ви профил. През него можете да достъпвате вашите услуги, да ги подновявате, да променяте контактните данни и други. Управлението на хостинг акаунта се извършва през контролен панел cPanel. В него можете да качите съдържанието на вашия сайт, да създадете фирмени имейли и други. Данните за достъп до клиентския профил и контролния панел ще изпратим веднага след активирането на услугите.
Каква свързаност получавам?
Специализираните дата центрове, в които са разположени услугите на Host.bg, са с двойно осигурена мрежова инфраструктура и с редица хардуерни и софтуерни защити от мрежови атаки. Независимият мониторинг на Host.bg отчита 99.995% uptime.
Мога ли да ползвам последните версии на системните софтуери?
Да, новата платформа на Host.bg позволява своевременно обновяване на системните софтуери, както и добавяне на най-новите версии на PHP и редица други възможности. Всички нови версии са достъпни за ползване от клиентите ни след предварителни тестове от нашия екип, така че да се гарантира нормалната работа на вашите уеб проекти.
99,9 UpTime
Получавате надеждна услуга, с която сайтът ви е винаги онлайн.
24/7 Техническа поддръжка
По всяко време сме насреща - за да ви помогнем и отговорим на вашите въпроси.
cPanel
Разполагате с удобен контролен панел с много възможности за управление на вашите сайт и пощи.
Неограничен брой пощи
Създайте пощенски кутии за вас и вашия екип – с няколко клика в контролния панел.
Сигурност и Защита
Сигурността и защитата на вашите проекти от мрежови, уеб и хакерски атаки е наша отговорност.